Diensten voor medewerkers

logo
Introductie

Diensten voor medewerkers

Diensten voor organisaties

Opdrachtgevers

Contact

Onderstaande diensten worden veelal in overleg met de (ex)werkgever opgestart. Het is ook mogelijk de begeleiding op eigen naam in te zetten.

Loopbaanbegeleiding
Zijn de volgende vragen herkenbaar:
- Kies ik voor mijn carričre of voor mijn gezin?
- Benut ik wel al mijn talenten in mijn huidige baan?
- Ik ben toe aan verandering maar hoe pak ik dit aan?
- Hoe kan ik weer plezier in mijn werk krijgen?
- Wil ik nu wel of geen leidinggevende rol?
- Hoe houd ik me staande in de huidige arbeidsmarkt en mijn steeds
  veranderende organisatie?

Mensen met deze vragen kunnen baat hebben bij een loopbaantraject. In gemiddeld 6 gesprekken word je geholpen om de balans op te maken van je loopbaan. Je krijgt beter inzicht in wat je kunt, wilt en hoe je dit kunt bereiken. Dit traject wordt afgerond met een realistisch actieplan.

Het QuestieConsult
Aan het QuestieConsult ligt een verhalende werkvorm ten grondslag. Na het bespreken van je loopbaanvraag word je aan de hand van vijf verrassende vragen geďnterviewd. Het consult van twee gesprekken is een onvergetelijke belevenis, waarin verleden, heden en toekomst elkaar op indrukwekkende wijze afwisselen. Op een speelse manier ontstaat grote diepgang en door je eigen verhaal te vertellen vind je een antwoord op je loopbaanvraag.

Outplacement of begeleiding 'werk naar werk'
Bij het verlies van werk kan begeleiding bij het vinden naar een andere werkplek erg nuttig zijn. Tijdens deze begeleiding is er in alle redelijkheid ruimte om uit te zoeken wat je (hernieuwde) zoekrichting naar werk gaat worden. Naast een passend CV en inzet van social media wordt aandacht besteed aan netwerken en solliciteren, presenteren en profileren, maar ook aan het regelen van een stage, proefplaats of detachering. Gemiddeld duurt een werk-naar-werk traject ongeveer zes tot negen maanden.

Contact
Neem vrijblijvend contact op voor nadere informatie.