Loopbaanbegeleiding

  • Kies ik voor mijn carrière of voor mijn gezin?
  • Benut ik wel al mijn talenten in mijn huidige baan?
  • Ik ben toe aan verandering, maar hoe pak ik dit aan?
  • Hoe kan ik weer plezier in mijn werk krijgen?
  • Wil ik nu wel of geen leidinggevende rol?
  • Ik wil op zoek naar een andere baan, maar hoe doe ik dat?
  • Hoe houd ik me staande in deze huidige snel veranderende arbeidsmarkt?

Komen de bovenstaande loopbaanvraagstukken je bekend voor? Dan biedt Kuster Loopbaanmanagement een oplossing op maat. Het doel is een nieuwe, juiste balans te vinden tussen je behoeften, je werkplezier, je talenten en je prestaties. Je kunt op veel verschillende manieren aan de slag met je eigen loopbaan.

Loopbaantraject
Ieder loopbaantraject is anders. In een maatwerk loopbaantraject krijg je meer inzicht in wat je kunt, wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Tijdens de begeleiding werk je met opdrachten die je doen nadenken over je kwaliteiten, uitdagingen, drijfveren en beroepsrichtingen die hierbij aansluiten. In gemiddeld zes gesprekken word je geholpen de balans op te maken en leer je welke stappen je kunt zetten om blijvend inzetbaar te zijn. Het traject wordt afgerond met een realistisch actieplan.

Story Interview (CSI)
Aan het Career Story Interview (CSI) ligt jouw eigen levensverhaal ten grondslag. In dit compacte traject van drie gesprekken wisselen verleden, heden en toekomst van je leven elkaar af. Na het bespreken van je loopbaanvraag word je aan de hand van vijf verrassende vragen geïnterviewd. Je hoeft je niet voor te bereiden op de vragen. De informatie die belangrijk is voor je huidige loopbaanvraag, komt vanzelf ter sprake. Op een speelse manier ontstaat diepgang en door je eigen verhaal te vertellen, vind je bijna vanzelf het antwoord op je vraag.

Outplacement / begeleiding 'van werk naar werk'
Bij het verlies van werk kan begeleiding bij het vinden van een andere werkplek erg nuttig zijn. Tijdens deze begeleiding is er ruimte om je oude werk achter je te laten en uit te zoeken welke richting je wilt inslaan. Naast een passend CV en inzet van social media wordt aandacht besteed aan netwerken en solliciteren, presenteren en profileren. Ook het regelen van een stage, proefplaats of detachering bestaat tot de mogelijkheid. Een outplacement oftewel ‘van werk-naar-werk’ traject duurt ongeveer zes tot negen maanden.